Zsírleszívás

A zsírleszívás az alakformálás egyik módszere, melyet a hetvenes évek óta alkalmaznak. Elméleti alapja, hogy a serdülőkor után a zsírsejtek száma nem változik, így az egyszer leszívott zsír helyén új zsír nem képződik.

A zsírleszívás célja

A felesleges, az alakot rontó, diétára vagy testmozgásra nem reagáló vagy fogyókúrák után visszamaradó zsírpárnák eltávolítására szolgáló eljárás. A zsírszívás nem egyenlő a testsúlycsökkentéssel. Az elhízás megszüntetésére nem alkalmas.

Tudnivalók a zsírleszívásról

A műtét során a kezelendő területen a zsírszövetet előzőleg érszűkítő, fájdalomcsillapító anyagot tartalmazó oldattal infiltráljuk, majd rejtett helyen ejtett néhány mm-es nyílásokon keresztül, vékony fém kanülökkel zsírszívást végzünk. Leggyakrabban a has, a fenék, a csípő, a comb, a lábszár, a toka területén alkalmazzuk az eljárást.

A zsírszívást csak feszes, rugalmas bőrrel fedett területen lehet végezni, hiszen a kezelt területen a bőrfelszínnek zsugorodni kell a gyógyulás során, ellenkező esetben bőrfelesleg alakul ki.

A műtéti terület nagyságától függően a zsírleszívás végezhető ambulanter vagy altatásban, amely után 1 napos intézeti bennfekvés szükséges.

A szírleszívás utókezelése

A műtét után 4-6 hétig speciális kompressziós ruha viselése szükséges, mely segíti a bőr visszatapadását. A kicsiny nyílások varratokat gyakran nem is igényelnek. A műtéti területen bevérzés, kékes-lilás elszíneződés szinte mindig kialakul, ami 2-3 hét alatt felszívódik.